TARTĂ CU CĂPŞUNI

Ingrediente pentru blat:
• 200 g făină
• 100 g unt rece
• 1 ou
• 1 lingură zahăr
• 3 linguri de apă
• sare
Ingrediente pentru umplutură:
• 1 kg căpşuni
• 150 g zahăr
• 2-3 linguri amidon
• 1 lingură zeamă de lămâie
• 125 ml apă

screenshot_2016-11-28-22-32-03-01

Se face întâi blatul. Făina se cerne şi în mijloc se pune untul tăiat cuburi, oul, zahărul, un praf de sare şi apa. Se amestecă folosind furculița şi se înglobează puțin câte puțin, făina de pe margine. Apoi frământăm rapid aluatul, îl înfăşurăm în folie transparentă şi îl ținem în frigider 30 de minute.

Se încinge cuptorul la 175 de grade. Se unge o formă rotundă cu diametrul de 24 de cm şi se întinde o foaie de aluat pe planşetă. Se aşează în formă şi se coace blatul având grijă să nu se umfle. Putem pune boabe de fasole pe fundul tăvii peste aluat ca să preîntâmpinăm acest lucru. Se coace circa 25 de minute. Se scoate din cuptor, se îndepărtează boabele de fasole şi se lasă să se răcească blatul.
Se pasează jumătate din cantitatea de căpşuni şi se dau la fiert cu 125 ml apă şi 150 g zahăr. Se dizolvă amidonul în puțină apă şi se adaugă la compoziția de căpşuni. Se dă în clocot amestecând, şi se adaugă şi zeama de lămâie. Se adaugă 250 g de căpşuni tăiate mărunt. Restul de căpşuni se repartizează pe blat şi se toarnă deasupra jeleul. Se ține la frigider 3 ore înainte de servire.

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.