O cameră întreagă plină cu haine şi accesorii frumos aranjate este visul oricărei femei. De câte ori am răsfoit cu admirație paginile revistelor de specialitate care printre decoruri şi amenajări de vis, ne prezentau încăperi cu destinația de dressing…
Mulți dintre noi nu dispun de o cameră în plus pe care să o poată amenaja, dar cu siguranță sunt spații care pot căpăta destinația de garderobă.
În dormitor, primul pas ar fi să renunțăm la clasicul şi masivul şifonier care ocupă foarte mult spațiu, dar în mod ciudat se dovedeşte a fi neîncăpător. De câte ori nu v-ați gândit să utilizați cumva spatiul de deasupra lui rămas nefolosit? Renunțând la şifonierul sau dulapul de haine, puteți amenaja un dressing pe tot peretele, putând urca şi în înălțime cu spațiile de depozitare. În felul acesta vă puteți folosi în mod elegant şi de spațiul pe verticală.
Pentru că garderoba este într-o cameră cu altă destinație şi spațiul este comun, ar trebui cumva delimitat. Puteți face asta cu ajutorul unui perete din rigips, geam sablat sau un paravan.
Sau puteți delimita spațiul de dressing cu ajutorul unei draperii generoase.
Un alt mod de a ascunde dressingul din dormitor este folosind uşi glisante cu oglindă. Oglinda va mări vizual spațiul şi încăperea va căpăta un look nou, modern.
Există şi varianta dressingului la vedere, dar în acest caz, o aglomerare de ținute colorate, o mulțime de accesorii şi pantofi la vedere nu ar fi tocmai potrivită într-un spațiu de odihnă. Este o variantă de luat în seamă în amenajarea unei camere de tineret, unde spațiile cu diferite destinații nu sunt delimitate întotdeauna.
Debaraua sau cămara în care păstrăm de obicei obiecte care ne vor fi de folos în viitor, reprezintă un alt spațiu demn de luat în seamă.
Putem păstra doar aspiratorul şi masa de călcat şi în locul obiectelor nefolositoare, poate fi creat un minunat dressing unde hainele pot sta la vedere, pe umeraşe, bine orânduite.
Astfel, în acest loc nou creat, veți putea folosi la maxim întreg spațiul din interior, atât pe verticală cât şi pe orizontală. Montați rafturi pe toată înălțimea peretelui, chiar şi aproape de tavan. Luați în considerare şi faptul că puteți monta bare pentru umeraşe nu paralel cu lațimea peretelui ci chiar şi perpendicular pe acesta, astfel încât, folosind adâncimea peretelui veți putea avea 4-5 bare paralele, şi puteți observa mai uşor hainele datorită poziționării lor cu fața.
Dacă acest loc nu vă permite şi desfăşurarea activităților casnice cum ar fi călcatul rufelor, măcar folosiți-l ca spatiu de depozitare pentru aceste elemente.
De altfel, într-o garderobă încăpătoare puteți face loc şi maşinii de spălat şi uscătorului de rufe.
Spălarea, uscarea şi călcarea hainelor în mod ideal, sunt activități care pot avea loc în dressing. Este practic şi comod.
Pentru cei mai privilegiați dintre noi, cei care pot renunța la un dormitor pentru a-i schimba destinația, sunt o multime de idei de dressing. Înainte de a concepe designul, trebuie să ținem cont de necesități. Facem un inventar şi în funcție de obiectele vestimentare, schițăm un proiect.
Ținem cont de hainele care trebuie să stea pe umeraşe, puloverele şi tricourile care pot ocupa loc în raft, lenjeria intimă şi ciorapii care nu ar trebui să fie la vedere. Gențile şi pantofii trebuie să aibă un loc bine ales. La vedere sau în cutii de depozitare pot sta eşarfele şi cravatele.
Bijuteriile pot fi foarte bine organizate în dressing, astfel încât atunci când alegem ținuta, să o putem accesoriza corespunzător.
De asemenea, păstrăm un loc unde obligatoriu amplasăm o oglindă şi un fotoliu, sau măcar un scaun.
Dacă este o cameră generoasă, putem amplasa în mijlocul ei o insulă aşa cum există în magazinele mari. Spațiul de depozitare astfel creat ar putea adăposti în mod organizat curele şi bijuterii precum şi alte accesorii, lăsând loc la perete, obiectelor vestimentare.
Nu în ultimul rând, în funcție de modul în care alegeți să luminați încăperea, țineți cont de faptul că încăperea trebuie luminată destul de bine pentru ocaziile când veți fi nevoiți să vă alegeți o ținută atunci când nu există lumină naturală. Asta mai ales dacă nu vă puteți baza pe o bună memorie vizuală. Spoturile şi lămpile difuze dau un aer de eleganță încăperii, dar asigurați-vă ca lumina lor este suficientă.
Sursa foto: Pinterest