CHEFCHAOUEN-MAROC

Aflat în regiunea Tanger, în nordul Marocului, Chefchaouen este un oraş unic în lume. „Oraşul albastru” este încărcat de istorie. A fost construit în 1471 de către arabi. Străduţele întortocheate, arhitectura maură şi atmosfera tihnită ar fi fost suficiente pentru ca turiştii să fie atraşi de Chefchaouen, dar frumuseţea locului este sporită de un obicei adoptat de localnici în 1930, de la refugiaţii evrei care au început să-şi văruiască în albastru locuinţele, ca simbol al cerului şi Raiului.

ee0e3b4f99d61a3dfd3ef58af4195071

Frumusețea Chefchaouen-ului este sporită de peisajul muntos care îl înconjoară, în contrast cu albastrul clădirilor.  Uşile sunt albastre, străzile sunt albastre, totul este albastru. În fiecare primăvară locuitorii oraşului aplică un nou strat de vopsea într-un efort comun de a păstra aspectul consacrat. Femeile poartă kaftane în culoarea albastră, pentru a se asorta cu împrejurimile. Sunt aproximativ 40.000 de locuitori, care pot numi Chefchaouen-acasă. Oraşul este vechi, dar este un loc minunat de vizitat, cu preparate culinare delicioase şi hoteluri confortabile. Turiştii sunt primiți cu brațele deschise, din luna mai până în septembrie, se inregistrează un aflux de vizitatori.

Inima oraşului este plaza Uta el-Hammam, unde se găsesc cafenele şi restaurante. Aici localnicii şi turiştii savurează preparate tradiționale, fac cumpărături şi socializează. Nu veți putea consuma alcool, dar puteți încerca un ceai, sau ayran.

blue-688874_640

Chefchaouen oferă şi o experiență unică în privința obiectelor artizanale care nu se găsesc în altă zonă a Marocului, cum ar fi obiectele de îmbrăcăminte din lână, precum şi covoare țesute manual. Brănza de capră produsă aici este de asemenea populară printre turişti.

morocco-108639_640

Este un paradis pentru cei interesați de suveniruri, sunt tot felul de obiecte în toate culorile, ierburi aromatice, obiecte din piele, eşarfe, papuci, locul perfect unde să vă tocmiți pentru un preț bun.

Muzeul Etnografic şi o micuță galerie de artă care promovează lucrările artiştilor din zonă sunt alte obiective turistice de interes.

25b15efe161e412ad0fe65d09ebd1c6aFoarte credincioşi, locuitorii pot fi văzuți făcând rugăciuni la moschee. Moscheea din Chefcaouen a fost construită în sec. XV de către fiul fondatorului oraşului, Ali ben Rachid, dar nu poate fi vizitată de persoane care au altă religie.

b81efebef3e7b1619ce5872e3b4f5c93

Puteți merge să vedeți râul care izvorăşte din munte şi femeile care vin aici să spele rufele, sau chiar covoarele.

Un punct de atracție în apropierea oraşului este peştera Kef Toghobeit, cu o lungime de 4 kilometri şi o adâncime de 700 de metri.

morocco-1713028_640Arhitectura oraşului nu este extraordinară, dar dacă puteți să urcați şi să priviți oraşul de sus, veți vedea acoperişurile din țiglă de teracotă care arată ca într-un oraş din Spania, de altfel există o legătură strânsă cu peninsula iberică, datorită refugiaților care au venit aici în sec.XV.

e7d8e161cd935aa00c7f4be130118496

Sursa foto: Pinterest, Pixabay

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.