Havana, capitala Cubei, este cel mai mare oraş, atât ca suprafață, dar şi ca număr de locuitori. Partea veche a oraşului (La Habana Vieja), se află în patrimoniul UNESCO din anul 1982. În ciuda istoriei zbuciumate, oraşul a reuşit să-şi păstreze farmecul şi este unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume.
Paseo del Prado, considerată cea mai frumoasă stradă din Havana. Elegante săli de cinema, hoteluri din secolul trecut, multe dintre ele recondiționate cu grijă, stau aliniate pe întreg bulevardul. Cândva, aici au locuit cele mai bogate familii din Havana.
El Capitolio, clădire emblematică a Havanei, cupola ei se poate zări din orice colț al orașului.
Faro del Morro, construit la sfârșitul secolului XVI de către un arhitect italian, făcea parte din fortăreața care proteja oraşul de atacurile piraților. A fost înlocuit în secolul XIX, iar fortul a fost deschis vizitatorilor.
Catedral de San Cristobal, singura catedrală construită în stil baroc, care are elemente asimetrice. Cele două turnuri care străjuiesc intrarea în catedrală au dimensiuni diferite.
El Malécon, un drum de coastă de 8 kilometri, construit pentru a proteja oraşul de inundații. Aici îşi dau intalnire localnicii în special în zilele de sărbătoare şi în weekend.
Clădire în stilul Art Nouveau, în partea veche a oraşului.
Statuia lui John Lennon în parcul din Havana care îi poartă numele. Ochelarii i-au fost furați de atâtea ori, încât acum se află în grija unui paznic. Atunci când se apropie un grup de turişti, acesta aşează ochelarii, permițând grupului să facă fotografii cu celebrul personaj.
Două simboluri care se regăsesc în mai toate fotografiile din Havana. Che Guevara şi maşinile vechi, foarte colorate, care se află la tot pasul pe străduțele oraşului.
Străzile vechi din Havana, frumoasele clădiri construite in stil baroc, muzeele, restaurantele renumite, rumba şi salsa care răsună la fiecare colț de stradă, toate fac din acest oraş un spectacol, dar poate cea mai mare bogăție a Havanei o reprezintă oamenii. Joviali, colorați, expansivi, dornici să facă parte din peisajul oraşului, te întâmpină oriunde ai merge.
Bunica Puretta, o figură celebră pe străzile Havanei.
Trabucuri cubaneze. Se spune că John F. Kennedy a comandat din Cuba 1.200 de bucăți, cu câteva ore înainte de a impune embargoul.