APICULTURĂ. MIERE ÎN BORCAN

Din cele mai vechi timpuri, omul a fost interesat de apicultură. Cea mai veche dovadă arheologică este un desen pe o piatră datând din anul 6000 î.Hr. Se presupune că la început, oamenii adunau mierea şi produsele apicole direct din copaci, acolo unde albinele îşi construiau cuiburile. Interesul foarte mare a făcut ca această îndeletnicire să evolueze şi oamenii au început să construiască stupi. Aceştia erau construiți rudimentar din materiale naturale: lut, nuiele, bușteni, arbori de plută, diferite împletituri lipite cu pământ. Stupul cu rame pe care îl cunoaştem astăzi îşi are originea în Grecia.

Ştim cu toții că această îndeletnicire necesită timp, îndemânare, cunoştințe aprofundate despre albine. Unde mai pui că este destul de periculoasă manipularea acestora atunci când trebuie să adunăm produsele apicole.

Iată un model de stup care vă permite o recoltare mult mai uşoară şi lipsită de pericole. Miere direct în borcan.

60f26b7c8093c00cd6d239aa46259575

Interiorul stupului conține rame la fel ca într-un stup clasic, în partea de sus se construiește un capac în care se dau 12 găuri ca în imagine, în care se fixează cele 12 borcane. Poate fi necesar să adăugați câteva pene pentru a fixa bine borcanele pentru că atunci când albinele vor începe să construiască fagurii, acestea se vor îngreuna. Însă partea cea mai frumoasă este că putem vedea cum fac albinele asta.

 

 

 

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.