De la proiecte mici în care putem implica copiii, până la proiecte ample cum ar fi construcția unei case, sunt o mulțime de idei de reciclare a sticlelor de plastic. Putem să le transformăm în lucruri utile. Haideți să le mai dăm o şansă! Doar pentru producerea lor o grămadă de resurse au fost consumate, reciclarea deşeurilor din plastic implică consumarea altora. Putem face lucruri deosebite cu puțină creativitate.
1. Flori din plastic
Putem să facem flori decupând sticla de plastic şi apoi le putem picta. Cu ajutorul dopului fixăm o sârmă drept tulpină şi am obţinut un decor de grădină.
Acelaşi lucru cu partea de jos a sticlei. Putem implica şi copiii în acest proiect. Este distractiv.
2. Bijuterii
Decupând pereţii sticlei, cu ajutorul unei surse de căldură, obţinem bijuterii unicat.
Dacă eşti adepta bijuteriilor inedite, nu ezita să încerci. Rezultatul va fi cu adevărat deosebit.
3. Ghivece suspendate.
Putem să creştem în ghivecele obţinute din pet-uri plante şi ierburi aromatice. Nu trebuie decât să gândiţi un suport astfel încât să stea suspendate.
Dacă folosim plante curgătoare, putem să facem un gard viu care să ne ferească de privirile curioase ale vecinilor. Putem folosi această idee şi atunci când nu avem spaţiu suficient în grădină. Putem planta de exemplu căpşuni. Nu necesită mult pământ şi puteţi avea o grădină pe vertical având ca suport sticle pe care de obicei le aruncaţi.
4. Sere de grădină.
O adevărată construcţie din pet-uri. Aerul din interior izolează foarte bine, astfel încât plantele vor avea un mediu propice pentru dezvoltare, fără a fi nevoie de încălzire suplimentară.
5. Mobilier de interior.
Un model de otoman (fotoliu fără spătar) obţinut din sticle întregi legate cu bandă adezivă. Pentru a avea rezistenţă, se decupează un placaj, apoi se îmbracă într-un material din silicon sau burete, se coase şi am obţinut interiorul fotoliului. Apoi se îmbracă în husă cu fermoar pentru a fi uşor de curăţat.
Aceeaşi tehnică şi multe modele pentru interioare deosebite. Pot fi folosite şi ca suport pentru picioare, sau scăunele pentru copii.
6. Obiecte de decor
O lustră formată numai din materiale reciclate. Sticlele sunt prinse între ele cu adeziv, rezultatul este deosebit.
Un suport pentru bomboane şi prăjituri folosind partea de jos a pet-urilor. Putem face în acest fel şi un suport pentru bijuterii.
7. Bărci.
Şi la noi, câţiva studenţi la arhitectură au realizat un proiect asemănător menit să-i determine pe oameni să recicleze pet-urile. Au construit o ambarcaţiune care poate duce 7 oameni fără să se scufunde. Acţiunea a avut loc la Oradea. Prin proiecte de acest gen se încearcă conştientizarea importanţei protecţiei mediului.
8. Case.
Pentru că se săturase de deşeurile din pet-uri, o micuţă comunitate din Panama a început să le folosească pe post de materiale de construcţii. Localnicii susţin că alegerea neobişnuitului material va izola termic casa, păstrând în interior o temperatură de 17 grade.
Sursa foto: Pinterest