CUM SĂ FACEM LUMÂNĂRI PARFUMATE-TUTORIAL

on

Lumânările artizanale pot fi realizate foarte uşor şi puteți să le dăruiți celor dragi. Dacă le produceți manual sunt uşor de personalizat în funcție de preferințele de aromă şi culoare ale fiecăruia.

74b4cb79cf0c88e18edfe0b2c251b252

Iată de ce avem nevoie:

  • parafină (ceară)
  • colorant
  • uleiuri parfumate
  • recipiente (puteți folosi borcane, pahare, căni)
  • fitil
  • capse metalice
  • termometru

Înainte de a începe prepararea lumânărilor, trebuie să pregătim recipientele. Fie că sunt borcane, sau orice altceva, măsurăm înălțimea şi pregătim fitilul. Legăm fitilul de capsa metalică, îl introducem în borcan şi sus îl legăm de un bețişor sau un creion. Acest lucru va păstra fitilul la mijlocul borcanului atunci când vom turna parafina.

screenshot_2016-12-02-17-26-02-01

Mărunțim ceara astfel încât să nu dureze mult până se topeşte. O punem într-un vas pe baie de aburi. Nu puneți ceara pe foc, ci procedați în felul următor: Luați un vas mai larg şi mai mare decât cel în care aveți ceara şi puneți apă. Aşezați vasul cu ceară deasupra. Amestecați încet până se topeşte. Folosiți termometrul să verificați temperatura amestecului. Nu trebuie să fiarbă pentru că îşi va reduce mult volumul atunci când se va răci. Odată ce temperatura ajunge la 170 de grade, luați vasul de pe foc şi adăugați colorantul. Există în comerț colorant pentru parafină, dar puteți folosi şi colorant alimentar. Adăugați puțin colorant şi amestecați, apoi mai adăugați până obțineți culoarea pe care o doriți. După ce ați terminat cu colorantul, mai lăsați un pic să se răcească amestecul. Unele uleiuri se vor evapora dacă le adăugați în amestecul fierbinte. Când amestecul ajunge la o temperatură de 120 de grade, adăugați uleiurile parfumate. Puteți folosi o aromă sau o combinație.

screenshot_2016-12-02-17-26-30-01

Turnați parafina în borcane, asigurați-vă ca fitilul rămâne în poziția inițială. Va trebui să păstrați puțină parafină şi pentru a completa. Când se răceşte, parafina se strânge, astfel încât va trebui să mai adăugați. Lăsați să se răcească, după care tăiați fitilul lăsându-l mai lung cu 4-5 centimetri. Ați obținut lumânări artizanale pe care puteți să le faceți cadou celor dragi.

212573bab6e2af0e047dc1d5a9338fd5

După ce veți exersa şi vă veți familiariza cu tehnica, veți puteți realiza lumânări în mai multe culori, sau le puteți turna în recipiente din care să le scoateți şi să le decorați.

4212d393845aa5c09bce5c87aa983d29

Există multe metode prin care puteți personaliza lumânările. Puteți să le turnați în borcane, pahare cu picior, să transferați imagini prin tehnica decupajului, să adăugați în parafină boabe de cafea sau fructe uscate, să le colorați cu spray şi să adăugați sclipici, etc.

72475aeeaa909ac971426450c49962b6

Dacă exersați şi vă familiarizați cu tehnica producerii lumânărilor artizanale, puteți să transformați acest hobby într-o afacere.

 

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.