SUPORT DIN GHEAȚĂ

Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, iată o idee de suport din gheață. Arată spectaculos în exteriorul ferestrei, sau în curte. De asemenea, putem să facem frapiere. Sunt foarte uşor de realizat şi invitații vor fi plăcut surprinşi. Nu au o viață lungă. Se vor topi repede, dar sunt atât de frumoase.

Avem nevoie de apă, două vase de dimensiuni diferite şi crenguțe de brad, măceşe, felii de portocală, de mere, bețe de scorțişoară.

5d1fd5eb56f027eebc242d73308f67d0

Punem puțină apă în vasul mare, introducem şi vasul mic şi punem în el pietricele astfel încăt să nu plutească, dar nici să stea lipit de vasul mare. Putem să poziționăm vasul mic şi apoi să îl prindem cu bandă adezivă astfel încât să rămână pe poziție. Între ele punem măceşe, crenguțe, felii de portocală sau mere, orice obiect care ar putea decora frumos suportul.

170fd4b13d703e8813925ffd6c3df727

Faceți în aşa fel încât acestea să nu plutească. Alfel nu vor îmbrăca tot suportul şi vor fi doar la limita de sus. Completăm cu apă astfel încât să umplem vasul mare. Dacă afară este ger, lăsăm vasele afară, dacă sunt peste 0 grade, trebuie să le faceți loc în congelator. Le lăsăm până îngheață, apoi scoatem suportul din vas. Este suficient să turnați un pic de apă pe pereții exteriori ai vasului, pentru ca suportul din gheață să iasă cu uşurință. Dacă vasul cel mic nu poate fi înlăturat, procedați la fel. Turnați un pic de apă în interior.

Păstrați suportul la rece, pe pervazul exterior al geamului, sau în curte. Aprindeți o lumânare pastilă şi bucurați-vă de lumina lui. Arată minunat! Dacă ați făcut un suport pentru sticlele de vin… problema e că se va topi repede, dar rezistă suficient cât să faceți câteva poze.

9168a75d8073c43a0a7f5c63ae917a53

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.