TESLA-ACOPERIŞUL VIITORULUI

Tesla, firma producătoare de automobile electrice, a lansat de curând o nouă formă de panouri solare. Sub sloganul:”Power from above, beauty from the street”, noile panouri solare integrate în țiglă sunt invizibile atunci când sunt privite de la depărtare, dar captează energia solară prin expunere.

27e4391e7cb9f809b9b6d77d79cbb1ed

Soarele generează într-o oră mai multă energie decât este necesară planetei pentru un an. Important este modul cum captăm această energie şi cum o utilizăm astfel încât celelalte resurse ale planetei să fie economisite. Noua tehnologie integrată în acoperiş o poate capta şi transforma în electricitate pentru consum imediat, sau o poate stoca în baterii.

Elon Musk a prezentat patru variante de țigle cu design diferit, care se potrivesc oricărui tip de construcție. Inovația firmei producătoare constă în incorporarea celulelor fotovoltaice în țigle, oferind o arie mai mare de acoperire decât în cazul panourilor solare clasice. De asemenea, țiglele fabricate dintr-o sticlă specială, sunt mai rezistente decât cele clasice. Firma studiază posibilitatea încorporării unor elemente care să asigure topirea zăpezii în timp ce captează energia primită de la soare.

fd72b966aaf6c3a9d2e3a091673940cb

Este un concept nou şi interesant. Tesla, firmă producătoare de „maşini verzi”, produce acum şi dezvoltă posibilitatea de a capta energia solară care poate fi stocată în baterii şi poate încărca in acelaşi timp maşina electrică din garaj cu energie regenerabilă.

Musk a declarat că un acoperiş solar va costa mai puțin decât un acoperiş clasic, fără să ținem cont de economia  cu factura de energie electrică.

Sursa foto: Pinterest

 

 

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.