TRATAMENT PENTRU COLESTEROL RIDICAT

Nivelul colesterolului poate fi aflat în urma unor analize de sânge. Medicul vă poate prescrie un tratament in funcție de valorile rezultate.

Ce inseamnă de fapt un colesterol ridicat? Nivelul grasimilor din sânge.

Se consideră ca aveți un nivel ridicat de colesterol atunci când valorile acestuia depăşesc 240 ml/d.

Nivelul crescut al colesterolului este asociat cu boli de inima şi un risc crescut de infarct. Niveluri crescute ale colesterolului sunt deseori regăsite la persoanele supraponderale, dar asta nu înseamnă că persoanele slabe sunt ferite de acest risc.

Iată un top al alimentelor foarte eficiente în reducerea colesterolului din sânge:

1. Migdalele

Sunt foarte eficiente în reducerea colesterolului. Foarte bogate în grăsimi nesaturate pot creşte valorile colesterolului bun(HDL), în timp ce reduc nivelul colesterolului rău (LDL). Grăsimile nesaturate pot împiedica oxidarea colesterolului rău, prin urmare ajută la diminuarea numărului cazurilor de boli de inimă.

2. Alimente bogate în fitosteroli.

Laptele, brânza, laptele de soia şi pâinea, semințele de floarea soarelui, țelina conțin fitosteroli. Un aport de 2 grame de fitosteroli în fiecare zi, reduc LDL cu până la 8%.

3.Uleiul de măsline

Bogat în antioxidanți şi grăsimi monosaturate ajută la scăderea colesterolului rău, fără a afecta nivelul celui bun. Consumați 2 lingurițe pe zi pentru a vă bucura de beneficiile lui pentru inimă.

4. Sparanghel

Gătit la aburi, creşte proprietățile acestui superaliment de scădea colesterolul.

5. Afine

Bogate în antioxidanți, curăță pereții arterelor micşorând riscul unui atac cerebral vascular.

6. Roşii

Licopenul din roşii inhibă producerea de colesterol rău (LDL) şi stimulează distrugerea celulelor de grăsime de pe vasele de sânge. Trebuie consumate aproximativ 25 de mg de licopen zilnic pentru ca acesta să-şi facă efectul.

7. Avocado

Este bogat în grăsimi monosaturate care reduc colesterolul rău şi trigliceridelele şi cresc nivelul colesterolului bun.

8. Ciocolata

Ciocolata neagră este bogată în flavonoide, oxidanți care ajută la scăderea colesterolului. Conține acid oleic şi grăsimi monosaturate care se găsesc şi în uleiul  de măsline. Este suficient un pătrățel de ciocolată pe zi pentru a distruge rapid colesterolul în exces. Alegeți o tabletă de ciocolată neagră cu peste 70% cacao pentru a vă bucura de toate beneficiile sale.

 

 

 

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.