APERITIVE DE SĂRBĂTOARE

1. Frigărui cu pepene galben, prosciutto şi mozzarella.

screenshot_2016-11-10-20-38-55-01

Ingrediente:

  • 1 pepene galben mediu
  • 10 felii de prosciutto
  • 10 bucăți mozzarella
  • 1 lingură oțeț balsamic
  • 1/2 lingură zahăr brun

Mod de preparare:

Se taie bucăți pepenele galben, se rupe bucăți prosciutto, se formează aperitivele. Se fierbe oțetul balsamic cu zahărul la foc mic, aproximativ 15 minute. Se decorează cu reducția de oțet balsamic.

2. Toast cu brânză de capră, miere, alune şi cimbru.

screenshot_2016-11-10-20-39-08-01

Ingrediente:

  • 5 felii de pâine toast
  • 200 g brânză de capră
  • 1/4 cană alune mărunțite
  • 1/2 lingură ulei
  • sare, piper
  • 2 lingurițe miere
  • 1/2 linguriță cimbru mărunțit

Mod de preparare:

Feliile de pâine prăjită se acoperă cu brânza şi alunele mărunțite, se stropesc cu ulei şi se introduc timp de 5 minute în cuptorul preîncălzit. Se scot şi se asezonează cu sare şi piper, se decorează cu miere şi cimbru.

3. Toast cu ricotta, căpşuni, busuioc şi miere.

screenshot_2016-11-10-20-39-19-01

Ingrediente:

  • 8 felii de pâine toast
  • 1 cană ricotta
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • sare, piper
  • 8 căpşuni proaspete
  • câteva frunze de busuioc
  • 1 linguriță miere

Mod de preparare:

Se prăjeşte pâinea. Într-un bol se amestecă brânza, zeama de lămâie, sare, piper. Se acoperă feliile de pâine cu amestecul, se decorează cu căpşuni, busuioc şi miere.

4. Piersici cu bacon şi busuioc.

screenshot_2016-11-10-20-39-37-01

Ingrediente:

  • 2 piersici mari
  • 12 felii de bacon
  • 12 frunze de busuioc
  • reducție de oțet balsamic

Mod de preparare:

Spălați şi tăiați piesicile felii, înfăşurați în jurul fiecărei felii câte o frunză de busuioc şi o felie de bacon. Înfigeți câte o scobitoare pentru a le fixa. Preparați-le în tigaia grill pe fiecare parte. Aşezați-le pe platou, scoateți scobitorile şi stropiți cu reducția de oțet balsamic.

5. Pepene roşu, brânză feta şi mentă.

screenshot_2016-11-10-20-39-49-01

Ingrediente:

  • 1 pepene roşu mic
  • o bucată de brânză feta
  • 10 frunze de mentă
  • oțet balsamic

Mod de preparare:

Se taie cuburi ingredientele. Se formează aperitivele şi se decorează cu oțet balsamic.

6. Cartofi cu bacon, anşoa şi salvie.

screenshot_2016-11-10-20-40-04-01

Ingrediente:

  • 6 cartofi
  • 6 felii de bacon
  • 6 frunze de salvie
  • 10 bucățele de anşoa

Mod de preparare:

Se spală cartofii, se decupează şi se introduc feliile de bacon, bucățile de anşoa şi câte o frunză de salvie. Se introduc la cuptor până se coc cartofii. Se decorează cu sare de mare.

7. Somon afumat, cremă de brânză şi castravete.

screenshot_2016-11-10-20-40-16-01

Ingrediente:

  • 100 g somon afumat
  • 200 g cremă de brânză
  • 2 castraveți lungi
  • mărar proaspăt
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se curăță castraveții de coajă, se taie felii, se acoperă cu brănza amestecată în prealabil cu mărarul tocat. Se pune deasupra câte o bucată de somon afumat şi se fixează cu scobitori.

 

 

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.