CHEESECAKE CU FRUCTE DE PĂDURE

INGREDIENTE PENTRU BLAT:

  • 300 gr. biscuiţi
  • 100 gr. unt
  • 50 gr. zahăr

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:

  • 400 gr. cremă de brânză
  • o cutie smântână pentru frişcă
  • 200 gr. smântână
  • un plic de gelatină
  • 150 gr. zahăr

PENTRU SOS:

  • 250-300 gr. fructe de pădure sau dulceaţă

DSC_0017

MOD DE PREPARARE:

Se zdrobesc biscuiţii, se amestecă cu untul topit şi zahărul. Dacă nu se leagă bine, puteţi adăuga un pic de lapte sau apă. Se presează amestecul pe fundul unei tave detaşabile, astfel încât sa formăm un blat. Se introduce tava în frigider.

DSC_0021

 

Se topeşte gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Separat, într-un bol se bate crema de brânză cu zahărul până devine o compoziţie cremoasă. Se adaugă gelatina, frişca lichidă şi smântâna (bătute separat).

DSC_0043

Se amestecă compoziţia, se toarnă peste blatul de biscuiţi şi se introduce în frigider pentru aproximativ 3 ore.

Se serveşte cu sos de fructe de pădure, sau cu dulceaţă.

DSC_0038

 

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.