COVRIGEI FRAGEZI

on

Ingrediente:

  • 220 g făină
  • 200 g telemea
  • 200 g margarină
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură semințe de mac
  • 2 linguri nuci pisate
  • 2 linguri susan
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare:

Într-un lighean încăpător se pune făina cernută. Se adaugă telemeaua rasă, margarina şi gălbenuşul. Se frământă bine până se obține un aluat pufos, consistent.

Se modelează covrigeii şi se aşează în tava de copt unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Se ung apoi cu ou bătut, se presară cu mac, nucă, susan, puteți chiar să presărați scorțişoară sau zahăr pudră dacă îi doriți dulci. Se introduc în cuptorul încins şi se lasă la foc potrivit până capătă o nuanță aurie.

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.