CURCAN UMPLUT

on

Ingediente:
• un curcan
• 50 g unt
• 6 felii de şuncă
• sare, piper
Pentru umplutură:
• 3 linguri ulei de măsline
• o ceapă
• 3 rădăcini de țelină
• 150 g nuci măcinate
• 2 mere
• 450 g carne tocată
• 250 g miez de pâine fărâmițat
• 2 ouă
• 2 legături de pătrunjel
• sare, piper
Pentru glazură:
• 6 linguri wiskey
• 3 linguri miere
• 1 lingură coajă de portocală rasă
• 3 linguri suc de portocale

screenshot_2016-11-28-20-15-34-01
Mod de preparare:
Se prepară umplutura. Se curăță şi se taie mărunt ceapa şi țelina. Se curăță merele şi se dau prin răzătoare. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie şi se adaugă ceapa, țelina şi merele împreună cu miezul de nucă măcinată. Se lasă la foc mic până se rumenesc. Se pun într-un castron mare şi se adaugă restul ingredientelor: carnea tocată, miezul de pâine, ouăle bătute uşor şi pătrunjelul tocat mărunt. Se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă bine.
Se curăță curcanul, se spală şi se şterge cu un prosop. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se umple cu amestecul preparat. Se pune curcanul într-o tavă mare şi se unge cu untul topit. Deasupra se aşează feliile de bacon, se acoperă totul cu o folie de aluminiu şi se bagă la cuptor aproximativ 3 ore şi jumătate.
Pentru glazură, se combină toate ingredientele şi se amestecă. Cu o oră înainte de final se scoate curcanul şi se înlătură folia şi feliile de bacon. Se unge curcanul cu glazura preparată. Se bagă din nou în cuptor şi se continuă ungerea din 15 în 15 minute până la final. Se lasă să se răcească 30 de minute înainte de a se servi.

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.