Ingrediente:
• 1,5 kilograme carne de porc ( muşchi sau pulpă)
• 200 g bacon feliat
• o cană vin roşu
• oregano, cimbru, piper, sare
• o ceapă
• 2 morcovi
• 3 mere
• un strugure
• o rodie
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se pune într-un castron. Se adaugă condimentele, cimbrul, oregano şi vinul. Se completează cu apă astfel încât carnea să fie acoperită complet. Se lasă la marinat 2-3 ore.
Se ia carnea de la macerat, se pune într-o tavă mare, se aşează deasupra feliile de bacon şi se leagă cu sfoară. Deasupra se toarnă lichidul în care a stat la macerat. Se mai pun în tavă ceapa tăiată mare şi morcovii, merele tăiate felii şi boabele de strugure şi se bagă în cuptor. Se lasă timp de o oră.
Se pune pe un platou împreună cu fructele şi se adaugă şi boabele de rodie. Înainte de servire, se îndepărtează sfoara.