FRIPTURĂ DE PORC CU FRUCTE LA CUPTOR

on

Ingrediente:
• 1,5 kilograme carne de porc ( muşchi sau pulpă)
• 200 g bacon feliat
• o cană vin roşu
• oregano, cimbru, piper, sare
• o ceapă
• 2 morcovi
• 3 mere
• un strugure
• o rodie

screenshot_2016-11-28-20-01-47-01
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se pune într-un castron. Se adaugă condimentele, cimbrul, oregano şi vinul. Se completează cu apă astfel încât carnea să fie acoperită complet. Se lasă la marinat 2-3 ore.
Se ia carnea de la macerat, se pune într-o tavă mare, se aşează deasupra feliile de bacon şi se leagă cu sfoară. Deasupra se toarnă lichidul în care a stat la macerat. Se mai pun în tavă ceapa tăiată mare şi morcovii, merele tăiate felii şi boabele de strugure şi se bagă în cuptor. Se lasă timp de o oră.
Se pune pe un platou împreună cu fructele şi se adaugă şi boabele de rodie. Înainte de servire, se îndepărtează sfoara.

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.