KRINGLE ESTONIAN

on

Ingrediente pentru aluat:
• 120 ml lapte cald
• 1 linguriță zahăr
• 1 gălbenuş
• 30 g unt
• 15 g drojdie
• 300 g făină
• un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
• 50 g unt
• 4 linguri zahăr
• 2 lingurițe de scorțişoară
Mod de preparare:
Într-un recipient dizolvați drojdia în laptele călduț în care ați pus şi zahărul. Lăsați să crească drojdia până când se va umfla.
Într-un alt vas cerneți făina şi turnați în mijloc laptele cu drojdia, gălbenuşul de ou şi untul topit, dar la temperatura camerei. Nu opăriți ingredientele. Amestecați până obțineți un aluat care se poate desprinde de pe pereții vasului în care l-ați frământat. Lăsați aluatul la loc cald până îşi dublează volumul.
Pe masa presărată cu făină întindeți cu sucitorul o foaie dreptunghiulară cu grosimea de un centimetru.

screenshot_2016-11-26-16-51-03-01
Din cele 50 de grame de unt frecat cu zahăr şi scorțişoară obțineți o pastă pe care o întindeți deasupra aluatului, păstrând şi 2-3 lingurițe cu care ungeți pe deasupra.
După ce ați întins bine crema de scorțişoară pe tot aluatul, rulați-l strâns sub formă de rulou. Apoi tăiați ruloul pe lungime, dar lăsați la un capăt 2-3 centimetri netăiați. Apoi împletiți aluatul astfel încât să rezulte o spirală, lăsând partea tăiată în exterior. Uniți apoi capetele.
Ungeți colacul cu crema oprită şi dați la cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute.

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.