MACARONS CU CIOCOLATĂ

on

Ingrediente pentru aluat:
• 60 g ciocolată neagră
• 185 g zahăr pudră
• 185 g pudră de migdale
• 2 albuşuri de ou
Ingrediente pentru bezea:
• 2 albuşuri de ou
• o picătură de zeamă de lămâie
• 3 linguri de apă
• 185 g zahăr tos
Ingrediente pentru cremă:
• 100 ml frişcă lichidă
• 100 g ciocolată neagră

screenshot_2016-11-28-11-58-25-01

Mod de preparare:
Încingeți cuptorul la 170 de grade şi puneți două tăvi din aluminiu în mijlocul cuptorului.
Topiți ciocolata la aburi. Într-un bol mixați zahărul şi pudra de migdale, apoi adăugați cele două albuşuri de ou şi mixați până formează o pastă. Adăugați ciocolata topită şi amestecați uşor până se încorporează.
Pentru bezea, bateți bine albuşurile împreună cu zeama de lămâie la o viteză medie. Între timp puneți zahărul şi apa într-o oală şi fierbeți la temperatură ridicată până obțineți un sirop. Reduceți viteza mixerului la albuşuri şi turnați siropul în fir subțire. Măriți din nou viteza la mixer şi continuați să mixați două minute până devine lucioasă şi fermă.
Amestecați bezeaua în aluat până ajunge la stadiul de fondant. Nu amestecați prea mult pentru că se vor crăpa.
Puneți aluatul în posh şi pe două hârtii de copt turnați fursecurile. Luați tăvile încinse din cuptor şi puneți cu grijă hârtiile de copt cu fursecurile deasupra. Aşteptați 30 de minute, până când vor face o pojghiță deasupra. Apoi se introduc în cuptor pentru 10-12 minute. Lăsați-le să se răcească şi dezlipiți-le cu grijă.
Între timp preparați crema de ciocolată. Puneți frişca într-un vas pe foc şi dați în clocot. Luați de pe foc şi adăugați ciocolata. Amestecați până se topeşte. Lipiți cu ea biscuiții.
Puneți-i într-un recipient închis ermetic şi lăsați pentru a doua zi. Sunt delicioşi după o zi sau două.

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.