MIEL CU ROZMARIN

on

Ingrediente:
• 1 kg carne de miel
• 1 lămâie
• 1 ceapă
• 2 căței de usturoi
• 2 linguri ulei de măsline
• rozmarin
• sare, piper
Ingrediente pentru sos:
• 125 g ceapă
• 100 g unt
• 1 linguriță pastă de ardei
• 100 ml vin alb
• 75 g făină
• 750 ml supă de oase
• 75 g smântână

screenshot_2016-11-28-21-29-18-01
Mod de preparare:
Amestecăm ceapa tocată mărunt cu usturoiul zdrobit, uleiul, zeama de lămâie şi un praf de sare şi piper. Ungem carnea de miel cu această marinată şi lăsăm la rece o oră.
Scoatem carnea şi înfigem din loc în loc rozmarin. Dăm la cuptor până se rumeneşte.
Între timp preparăm sosul din untul în care se căleşte făina fără să se rumenească. Adăugăm ceapa tocată, o călim, adăugăm şi pasta de ardei. Stingem cu supa de oase şi smântăna. Potrivim gustul cu sare şi piper şi turnăm vinul. Lăsăm pe foc 20 de minute după care strecurăm sosul şi îl servim alături de friptura de miel.

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.