PÂINE DE CASĂ

on

Ingrediente:

  • 250 ml apă
  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • 20 ml ulei
  • un praf de sare
  • 2 crenguțe de rozmarin

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele şi frământăm aluatul cel puțin 15 minute. Acoperim vasul şi lăsăm coca la dospit. Aluatul trebuie să-şi dubleze volumul.

Formăm pâinea aşa cum ne dorim, o acoperim şi o mai lăsăm un pic la dospit. O introducem în cuptorul încins pentru 25 de minute. O scoatem, o ungem cu puțin ulei, o acoperim şi o lăsăm la răcorit.

Dacă nu vă place rozmarinul, puteți să-l înlocuiți cu alte ierburi aromatice sau semințe. Păstrând ingredientele de bază, în aluatul de pâine putem pune, după preferințe, cimbru, ceapă, măsline.

Putem face aluatul din orice fel de făină (integrală, combinată cu făină de secară, etc), de asemenea, putem să o presărăm cu mac sau semințe.

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.