Ingrediente:
- 500 ml. frişcă lichidă(smântână dulce)
- 90 ml. lapte rece
- 100 gr. zahăr
- un plic de gelatină
- esenţă de vanilie sau rom, lămâie, în funcţie de preferinţe
Este un desert fin şi rafinat, care se prepară foarte usor. În jur de 15 minute durează prepararea, dar mai trebuie să stea şi la frigider cateva ore, pentru a se întări.
Mod de preparare:
Se pune gelatina la înmuiat în laptele rece şi se lasă cca 5 minute. În acest timp, se pune frişca şi zahărul pe foc la încalzit, la foc mediu. Când începe să fiarbă, se toarnă şi laptele cu gelatina şi se amestecă pana se omogenizează.
Se trage trage cratiţa de pe foc şi se adaugă esenţa.
Se toarnă amestecul în forme de silicon. Dacă nu aveţi, puteţi folosi boluri din sticlă, dar trebuie sa le umeziţi înainte cu apă rece, pentru a le putea scoate mai usor din forme.
Se lasă sa se răcească la temperatura camerei, apoi la frigider, pentru aproximativ 4 ore.
Se serveşte cu sos de fructe de pădure, sau cu gem, în funcţie de preferinţe.