PEPERONATA

Ingrediente:

  • 2 roşii
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi verzi
  • 2 ardei graşi galbeni
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • oțet de vin
  • sare, piperPeperonata

Mod de preparare:

Se crestează roşiile, se opăresc în apă clocotită şi se trec prin jet de apă rece. Se decojesc şi se taie cuburi. Se curăță ardeii graşi şi se taie bucăți sau fâşii. Se toacă ceapa şi usturoiul.

Se încinge uleiul de măsline, se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă ardeiul gras şi roşiile şi se lasă să fiarbă înăbuşit 8-10 minute, amestecând din când în când. Se toarnă puțin oțet de vin şi se condimentează cu sare şi piper.

Peperonata este o mâncare de ardei gras care se serveşte în Italia drept garnitură la preparate din carne. Mâncarea poate fi servită şi ca atare, în zilele de post.

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.