PRĂJITURĂ CU IAURT

Pentru aluat:

5 gălbenuşuri

200 g zahăr

200 g unt

1 kg făină

20 g praf de copt (2 plicuri)

coajă de lămâie

40 g zahăr vanilinat (5 plicuri)

Pentru cremă:

5 albuşuri

900 g iaurt

200 g zahăr

7 linguri de făină

Mod de preparare:

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi se mixează până se dizolvă, se adaugă în compoziție şi untul topit, coaja de lămâie, zahărul vanilinat.

După ce omogenizăm amestecul, adăugam treptat si praful de copt şi făina. Trebuie să obținem un aluat destul de ferm pe care îl împărțim în două părți egale.

Le împachetăm în folie alimentară şi le introducem pentru 30 de minute în congelator. Între timp pregătim crema de iaurt.

Batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul, iaurtul şi cele 7 linguri de făină. Mixăm bine amestecul.

Ungem o tavă cu unt (35cm×25cm) şi o tapetăm cu făina. Întindem o bilă de aluat pe fundul tăvii, turnăm crema de iaurt, deasupra radem cealală jumătate de aluat. Întroducem tava în cuptor, la foc mediu pentru 35-40 de minute.

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.