RULOURI CU ŞUNCĂ ŞI CAŞCAVAL

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 275 ml apă
  • 500 g făină
  • 1/2 cub drojdie (20 g)
  • 1/2 lingură ulei
  • 1/2 lingură sare

Pentru rulou:

  • 12 felii de şuncă
  • 12 felii de caşcaval

Pentru sos:

  • 8 linguri unt
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 1 lingură muştar Dijon
  • 1 lingură semințe de mac

Mod de preparare:

Pregătim întâi aluatul. Într-un vas punem apa în care am dizolvat drojdia, adăugăm uleiul şi sarea. Adăugăm făină, amestecăm şi frământăm pănă obținem un aluat moale, dar suficient de ferm pentru a fi întins pe blatul de lucru. Întindem aluatul, apoi punem feliile de şuncă pe toată suprafața aluatului. Procedăm la fel şi cu caşcavalul. Rulăm aluatul astfel încât să obținem un rulou pe care îl tăiem în 12 bucăți.

screenshot_2016-11-10-10-25-13-01

Într-o tavă unsă cu ulei, punem cele 12 rulouri. Le acoperim şi le lăsăm 15-20 minute să crească aluatul. Între timp preparăm sosul. Adăugăm ingredientele pentru sos ( untul, zahărul, muştarul, sosul Worcestershire, semințele de mac) într-un vas la foc mic. Amestecăm pănă se omogenizează. Turnăm sosul astfel obținut peste fiecare rulou în parte.

Introducem tava în cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc.

Sunt bune calde, aşa că dacă musafirii se lasă aşteptați, le puteți păstra în frigider până la 24 de ore. În acest caz, faceți sosul în momentul în care sunteți gata să le introduceți în cuptor.

 

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.