TARTĂ CU MERE

INGREDIENTE PENTRU BLAT:

  • 200 gr. unt
  • 500 gr. făină
  • 3 linguri de ulei
  • 100 gr. iaurt
  • un praf de sare

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:

  • 5 mere mari
  • 200 gr. zahăr
  • un plic de zahăr vanilat
  • 2 linguriţe de scorţişoară
  • 100 gr. stafide
  • coaja rasă de la o lămâie

MOD DE PREPARARE:

Se cerne făina într-un bol, se pune untul moale, tăiat cubuleţe, uleiul, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ 30 de minute.

Se spală merele, se taie felii potrivite şi se acoperă cu zahărul, vanilia, scorţişoara, stafidele şi coaja rasă de la o lămâie şi se lasă 10-15 min. până formează un sirop.

DSC_0051

Se scoate aluatul de la rece, se întinde cu sucitorul pe planşetă şi se aşeză în tava specială pentru tartă. Se bagă un pic în cuptor pentru a se coace parţial. Dacă nu facem asta, aluatul va rămâne crud şi nu va apuca să se coacă după ce punem merele.

Scoatem tava din cuptor, aşezăm merele şi le stropim cu siropul de zahăr.

Tarta se bagă în cuptor şi se coace până ce merele se caramelizează. Se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr sau în funcţie de preferinţe.

DSC_0049

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.