TORT CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ

on

Ingrediente pentru blat:
• 6 ouă
• 180 g zahăr
• 1 plic zahăr vanilat
• 1/2 linguriță praf de copt
• 60 g cacao
• 100 g făină
Ingrediente pentru cremă:
• 300 g ciocolată amăruie
• 100 g smântână
• 100 g unt
• 300 g smântână pentru frişcă
Pentru ornat: ciocolată neagră/75 %cacao

screenshot_2016-11-28-12-47-19-01
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi zahărul vanilat. Se freacă până se dizolvă zahărul şi se obține o cremă de consistența smântânii. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr. Se amestecă uşor cele două compoziții adăugând treptat şi făina amestecată cu praful de copt şi cacaua.
Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, 25-30 de minute. Se scoate şi se lasă să se răcească.
Ciocolata pentru cremă se taie bucăți şi se pune la topit într-un vas în bain-marie. Se dă deoparte şi se adaugă smântâna. Se lasă să se răcească şi se adaugă untul frecat spumă. Frişca se bate şi se amestecă cu crema de ciocolată.
Se taie blatul în două părți. Se toarnă ½ din compoziție între blaturi. Cu restul cremei se acoperă tortul. Se lasă la frigider peste noapte. Înainte de a servi, se rade ciocolată neagră pentru decor.

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.