TORT DE CIOCOLATĂ CU PERE

on

Ingrediente:
• 4 ouă
• 175 g zahăr
• 200 g făină
• 2 linguri cacao
• 1 linguriță praf de copt
• 850 ml compot de pere
• 10 g gelatină
• 125 ml lapte
• 150 g ciocolată
• 800 ml frişcă
• 2 linguri rom
• 2 linguri gem de caise
• 1 plic întăritor de frişcă
• 1 lingură fistic mărunțit

screenshot_2016-11-28-16-41-35-01

Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 180 de grade. Ouăle se bat cu 4 linguri de apă şi zahăr. Făina se amestecă cu cacaua şi praful de copt, apoi se toarnă amestecurile printr-o sită în compoziția de ou. Se omogenizează şi se coace într-o formă de tort tapetată cu hârtie, timp de 30 de minute. Se scoate blatul din formă şi se lasă să se răcească. Apoi se taie pe două nivele.
Se înmoaie gelatina. Se încălzeşte laptele şi se topeşte înăuntru ciocolata. Se adaugă gelatina şi se dă la rece, când începe să se întărească se înglobează 500 ml frişcă bătută. Se unge cu cremă blatul de jos, deasupra se aşează felii de pere. Al doilea blat se stropeşte cu rom şi se unge cu gem de caise. Se aşează peste pere cu partea unsă în jos. Se dă la rece 2 ore. Se bate restul de frişcă cu întăritor şi se decorează tortul cu frişcă, fistic şi pere întregi.

Tu ce părere ai?

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.